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설탕을 반으로 줄인 통밀 '르뱅 쿠키' 노에그/유제품 Whole-wheat '…

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작성자 베이크 그린 Bake Gre… 작성일20-10-07 00:00 조회15회 댓글0건

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#비건 #비건베이킹 #vegan #르뱅쿠키
*더보기 란을 통해 레시피와 만드는 방법을 확인하세요
Please check the recipe and how to make it in the down below and this video provides subtitles in English

안녕하세요 베이크 그린입니다
오늘 영상은 뉴욕의 르뱅 베이커리에서 가장 인기 있다는 '르뱅 쿠키' 입니다!
저도 여러 블로그와 유튜브에서 보고 무슨 맛일지 궁금해서 만들어 보게 되었어요
물론 저만의 스타일로 통밀가루를 사용하였고 가장 다른점은 머스코바도 설탕을 사용해 보았습니다
비정제 설탕으로 일반 흑설탕보다 더 향이 깊고, 무엇보다 르뱅 쿠키 레시피에 너무 잘 어울렸어요
식감도 겉바속초 하고 풍미가 엄청난, 개인적으로는 정말 만족하였습니다
머스코바도의 당밀향을 싫어하시는 분들이라면 일반 설탕이나 갈색설탕으로 대체해 주셔도 괜찮습니다
만드는 노력에 대해 배신하지 않는 맛이니 궁금하시다면 집에서 꼭 만들어 보세요 :)

Hello, this is Bake Green
Today's video is' Levain Cookies', which is the most popular item in New York's Levain Bakery!
I saw it on a lot of blogs and YouTube, and was curious about what it would taste, so I started making it
Of course, I used whole wheat flour in my own style, and the most difference is that muscovado sugar was used
This unrefined sugar has a deeper scent than regular brown sugar, and above all, it goes well with the Levain cookie recip
Crispy, moist, great flavor, personally I was really satisfied
If you don't like muscovado's molasses flavor, you can substitute regular sugar or brown sugar
It's a taste you'll never regret, so try to make it at home :)

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**비건 버터 만드는 방법은 업로드된 영상을 확인해 주세요**
비건 스프레드와 같은 다른 대체제가 있다면 사용하셔도 좋습니다
**Please check the uploaded video for how to make vegan butter**
If you have another alternative, such as vegan spread, you can use it

120g 통밀가루
1/4tsp (0.5g) 소금
1/4tsp (1g) 베이킹 소다
50g 머스코바도 설탕 (light)
113g 비건 버터 (실온)
1/2 tsp (1g) 바닐라 익스트렉
40g 다크 초코렛 or 다크 초코렛 칩
30g 견과류

120g whole wheat flour
1/4 tsp (0.5g) salt
1/4 tsp (1g) baking soda
50g muscovado sugar (light)
113g vegan butter (room temperature)
1/2 tsp (1g) vanilla extract
40g dark chocolate or dark chocolate chip
30g Nuts

1. 통밀, 베이킹 소다, 소금을 함께 계량하고 재료가 섞이도록 휘퍼로 휘젓습니다
2. 실온에 둔 버터와 머스코바도 설탕을 휘퍼로 섞으며 크림화 시켜 줍니다
3. 바닐라 익스트렉을 2에 넣고 섞습니다
4. 3에 가루+소금 (1번)을 붓고 섞어줍니다
5. 마지막으로 다진 초코렛과 견과류를 넣고 가볍게 섞어줍니다
6. 냉장고에 1시간 정도 휴지 시킵니다 (만드는 양이 많아지면 시간을 좀 더 늘려주세요)
7. 60g 정도로 모양을 잡아 팬닝해 줍니다
8. 170/150 ℃ 에서 13분 정도 굽습니다

1. place wheat flour, baking soda and salt in a one bowl and mix to combine
2. Cream the butter and muscovado sugar with a whisk
3. Add vanilla extract to step 2 and mix
4. Pour the powder+salt(step1) into step 3
5. Finally, add the chopped chocolate and nuts and mix lightly
6. Leave it in the fridge for about 1 hour (If the amount to be made increases, increase the time a little more)
7. Make the shape around 60g
8. Bake at 170/150℃ for about 13 minutes

Instagram : https://www.instagram.com/bakegreen_official/
Music provided by 브금대통령 https://www.youtube.com/user/GwooA

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